Англійська мова з 2017 року стане обов’язковою для здачі ЗНО

zno-2017

З 2017 року англійська стане обов’язковим предметом для здачі ЗНО. Про це 21 грудня повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Цього року абітурієнти здаватимуть обов’язковий іспит з англійської мови у школі (у формі ДПА), а вже наступного року англійська стане третім обов’язковим ЗНО, результати якого також вважатимуться результатами ДПА, пише Львівський портал.

«Цього року була рекомендація Міністерству освіти ввести 3 обов’язкових ЗНО. Сьогодні залишилося лише 2 обов’язкових ЗНО, які зараховуються як державна підсумкова атестація. Саме іспит з англійської мови за петицією учнів та за зверненням громадськості було цього року відмінено, але це поступка лише на один рік. Англійська мова буде проходити як третій іспит у школі.  Вона буде проходити максимально наближено до ЗНО»,  – сказала Лариса Середяк.

Також, за словами Л. Середяк, наступного року англійська таки стане обов’язковим ЗНО.

«Цілком ймовірно, що це лише на 1 рік відстрочки. Наступного року, ймовірно, обов’язкове ЗНО з англійської мови вже буде», – додала вона.

Нагадаємо, що у квітні в Україні відбудеться пробне ЗНО.

Поиск