Правила вступу в польські ВНЗ

Правила вступу в польські ВНЗ

 Вступ у приватні і державні університети Польщі на платну форму для громадян України відбувається без вступних іспитів. Тільки при вступі на творчі спеціальності абітурієнта можуть попросити надати портфоліо робіт. Але, зверніть увагу, що легкий вступ буде повністю урівноважений суворими вимогами до успішності студента.

Етапи вступу в польский ВУЗ

  1. Ми надаємо абітурієнту повну інфомраційну консультацію
  2. Абітурієнт визначається з навчальним закладом і напрямком навчання
  3. Ми пропонуємо абітурієнту підписати договір, який гарантує якісне надання послуг, повязаних зі вступом та підготовкою докумнетів
  4. Абітурієнт передає нам документи, необхідні для вступу
  5. Ми вирішуємо усі питання, пов’язані зі вступом
  6. Абітурієнт отримує свідоцтво про зарахування у ВНЗ

Бакалаврат (Ліценціат) — перший ступінь вищої освіти. Поступити на бакалаврат в Польщу можна після школи (ліцею, технікуму, гімназії), не залежно від спеціальності. Тривалість навчання у бакалавраті за основними спеціальностями — 3 роки, 3,5- 4 роки триває навчання на технічних спеціальностях з привласненням ступіню «Бакалавр-інженер». Диплом бакалавра, який ви отримуєте в кінці успішного навчання, — це диплом про повну вищу освіту і він дає можливість працювати за фахом.

Магістратура — другий ступінь вищої освіти, її тривалість — 2 роки. Вступ на магістратуру в польському університеті можливий після закінчення бакалаврату, незалежно від спеціальності (і навіть напрямку).Але є деякі виключення:

  1. на інженерні (технічні) спеціальності можна поступити тільки після закінчення технічної спеціальності, і у такому разі магістратура триває 1,5 роки.
  2. на медичні спеціальності можна поступити тільки на неподільну 5-річну магістратуру, оскільки в Польщі на ці спеціальності нема проміжного ступеню «бакалавр». А це означає, що після закінчення медичного бакаклавріату в Укарїні, Ви не зможете поступити на магістратуру в Польщі, хіба що заново починаючи навчання з 1-го  курсу. Але, при цьому, на парамедичні спеціальності (фізіотерапія, медична рятувальна служба, управління в охороні здоров’я, косметологія та ін. ) можливий вступ після закінчення немедичного бакалаврату.
  3. у спеціальностей «право» і «психологія» нероздільні бакалаврат і магістратура, усе навчання триває 5 років і закінчується дипломом магістра. Тобто ситуація з правом та психологією в Польщі така ж, як і з медициною.

Магістратура потрібна для того, щоб фахівець в одній області міг доповнити свої знання специфічною інформацією і навичками іншої спеціальності (тої, на яку поступає) і написати дипломну роботу на основі своїх власних розробок.

Стаціонарна форма навчання полягає у заняттях з понеділка по п’ятницю в денний час, з можливостями проходження практик, стажувань, роботи під час канікул.

Вибір спеціальності

У ВНЗ Польщі спеціальності об’єднані в напрями, а напрями у факультети. При вступі студент визначається з напрямом, наприклад, вибирає «інформатику» або » географію». Групи на спеціальності, які вказані на нашому сайті і на сайтах ВНЗ, формуються пізніше, після першого семестру або першого року навчання.

Мова навчання в Польщі

Викладання ведеться на польській мові, але майже в кожному польському ВУЗі є ряд англомовних програм. Рівень знання польської мови для вступу в польський ВУЗ на рівні В2 є обов’язковим на момент початку навчання, але не на момент подання документів. Англомовні програми вимагають підтвердження знання англійської мови або ж студентові пропонують пройти онлайн-тестування.

Оплата навчання

Оплата навчання складається з одноразового вступного «реєстраційного внеску» і плати за навчання.

Реєстраційний внесок — сума в 50-200 євро, яку внз стягує за прийом і оформлення документів студента, виготовлення студентського квитка, відкриття особистої справи. Цей внесок сплачується один раз при поданні документів, його розмір розрізняється для різних внз і різних факультетів.

Плата за навчання — регулярна плата за навчання. Робиться за рік навчання. Може бути розбита на дві або 10 частин. Оплачується як правило після прибуття студента на навчання. Деякі внз вимагають передоплату за перший семестр при поданні документів. Якщо ви хочете отримати річну візу і «карту тимчасового перебування», треба заплатити відразу за рік навчання.

Інформація взята з сайту:http://www.leman-osvita.com.ua/uk/pravyla_vstupu

Поиск